ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Város

Tájékoztatás a Siklós, Széchenyi utcát érintő felújítási munkákról

TÁJÉKOZTATÁS

a Siklós, Széchenyi utcát érintő felújítási munkákról

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, lakókat és ingatlantulajdonosokat, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában az alábbi útfelújítások kezdődnek.

1. 5712 j. Siklós-Drávaszabolcs út 0+005-0+960 km szelvények között (Széchényi utca Nagyharsány felőli végétől a Szegfű utcáig) beavatkozási hossz: 955 méter.

A szakaszon lokális javításokkal, pályaszerkezet cserékkel, méretezett burkolaterősítéssel történik a felújítás. A beruházás során az út mellett található vízelvezető rendszer felújításra kerül. A szakasz elején található vasúti átjáróból a sínszálak és rossz állapotú beton elemek elbontásra kerülnek, helyére aszfalt burkolat épül. A szakaszon található 2 db kiépített autóbuszöböl, valamint a függőleges és vízszintes forgalomtechnikai jelzések (közúti jelzőtáblák, burkolati jelek) felújítása szintén a projekt része. A felújítás során 1 db autóbusz váróhelyiség áthelyezésre kerül.

A kivitelezés kezdése: 2024. október 09.

A kivitelezés átfutási ideje: 90 nap.

A kivitelezés várható befejezése, az időjárási körülményektől függően 2024. év vége.

A kivitelezés során előreláthatóan félpályás lezárás, jelzőőrös és jelzőlámpás forgalomirányitás mellett váltakozó irányban fog tudni a forgalom haladni az éppen aktuális építési, technológiai ütemnek megfelelően.

A teljes munkaterületen sebességkorlátozás és előzési tilalom kerül bevezetésre.

Kérjük szíves türelmüket és megértésüket!

 Siklósi Közös Önkormányzati Hivatal

Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Osztály