ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Város

Szeptemberi adófizetési határidőről tájékoztató

KÖZELEG A MÁSODIK FÉLÉVI ADÓFIZETÉSI HATÁRIDŐ

Az adózók az építményadót, telekadót, magánszemély kommunális adóját a 2024. évben is félévente, két egyenlő részletben március hónap tizenötödik napjáig, valamint szeptember hónap tizenötödik napjáig fizethetik meg. (2024-ben a szeptember 15-i adófizetési határidő vasárnapra esik, ezért az adófizetési határidő most 1 nappal hosszabb, tehát a pótlékmentes adófizetési határidő utolsó napja 2024. szeptember 16.)

Az adózóknak (az előző években már megszokott módon) egy borítékban év elején küldte ki a polgármesteri hivatal a 2024. március 15-ig, valamint a 2024. szeptemberi 15-ig befizetendő csekkeket is.

Ha nem emlékszik arra, hogy adóját korábban befizette, vagy sem, úgy számlaegyenlegét az interneten keresztül is ellenőrizheti, aminek a módja a következő: Az adózó vagy meghatalmazottja az Elektronikus Önkormányzati Portálra https://ohp-20.asp.lgov.hu bejelentkezéssel belépve az aktuális adószámla-egyenlegét lekérdezheti, itt megtekintheti adóbevallásainak állapotát és ezen a felületen online (VPOS) bankkártyás helyi adófizetést is indíthat! További részletekről itt tájékozódhatnak: https://ohp-20.asp.lgov.hu/tajekoztato