Siklós nemcsak kulturális és történelmi jelentőségű város, hanem ízletes borairól is ismert. Leletek is azt bizonyítják, hogy már a kelták és a rómaiak idején is elterjedt volt a sző-lőtermesztés kultúrája.1994-ben alapított első hazai borútnak – Villány-Siklós Borút – alapító tagja.
Siklóson – a Tenkes hegy oldalában – a fehérborok dominálnak, a legelterjedtebb szőlőfajta, mely egyben Siklós zászlós bora, az Olaszrizling. Emellett a Chardonnay, a Tramini, a Muskotály és a Rajnai Rizling is nagy népszerűségnek örvend. A település a rosé- és vörösbor-ok készítésében is élen jár, legkedveltebb vörösbor a Portugieser.
Az itt termelt borok karakteréhez nagyban hozzájárul a véráztatta talaj és az akasztottak sóhajai, akiket a Tenkes hegy oldalában lévő vesztőhelyre, az Akasztófa-dűlőre vittek. Sóhajaikat éjszakánként még ma is hallhatják a helyi boszorkák.