/
/
ma Gerzson névnap van
2018. Február 22
-3°C / 2°C
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

TISZTELT SIKLÓSIAK!

Sajnálatosan sürgőssé vált, hogy az önkormányzat mielőbb megbízható felületen és megbízható rendszerességgel eljuttathassa híreit városunk lakosságának.

Sajnálatos, mert Siklós az egyik legsúlyosabb károsultja a DRB-bankbűnügynek.

Polgármesterként, képviselőként sokkal emelkedettebb, szebb köszöntőt szerettem volna, miközben a testület tagjaival a városi kommunikáció megvalósítását tervezgettük, de talán érthető, hogy ezekben a napokban minden gondolatunk, cselekedetünk arra irányul, hogy a bankár-bűnügy Siklós számára szörnyű következményeit mielőbb elhárítsuk.

Az emelkedett gondolatok helyett, pusztán annyit mondhatok: íme, elindítottuk a város első számú internetes hírrovatát, takarékos módon, a város honlapján. Mert kell. Ebben a helyzetben pedig különösen. Heteken belül a nyomtatott, havonta megjelenő változat is az Önök postaládájában lesz.

Az új siklósi lap elnevezésével Táncsics Mihály emléke előtt szeretnénk tisztelegni, így az ő valamikori újságjának nevét választottuk: Arany Trombita.

A város kommunikációjának irányításával, a főszerkesztői teendőkkel, a testület minden tagjának egyetértésével Mészáros József urat bíztuk meg – igaz, a kialakult pénzügyi helyzet miatt, egyelőre informális jellegű képviselő-testületi megbeszélésen. A főszerkesztő úr vállalta, hogy amíg anyagi helyzetünk nem stabilizálódik, addig pusztán jó tollú lokálpatriótaként vezeti a kommunikációs munkát.

Talán egyetértenek velem abban, hogy a városnak immár nagy szüksége van arra, hogy az itt élők tudjanak egymásról. Ismernünk kell, ki miben tudós, ki miben rászoruló, kivel történt valami olyasmi, ami közérdekű, ami Siklós javát szolgálja.

Félre kell tennünk minden gyarlót: irigykedést, kicsinyes bosszút, önzést. Ha nem így teszünk, akkor – Csengey Dénessel szólva – „eltűnünk, feloldódunk az európai népek kávéjában, és még a kávé sem lesz édesebb tőlünk.”

Bizony, itt kell mindezt elkezdenünk, Siklóson, hisz itt élünk! És íme, itt a bankbotrány, vagyis az ominózus „nagy baj” is, ami kell ahhoz, hogy a magyar ember összekapaszkodjon, mindent félretéve, egymásnak hátat vetve küzdjön jobb sorsáért.

Ennek az összekapaszkodásnak a szolgálatába állítjuk tehát városunk új internetes hírrovatát és nyomtatott havilapját, az Arany Trombitát.

Dr. Marenics János
polgármester