/
/
ma Gerzson névnap van
2018. Február 22
-3°C / 2°C
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

TÁJÉKOZTATÁS ÁLLATI TETEMEK DÍJMENTES ELSZÁLLÍTÁSÁRÓL

Tisztelt Siklósiak!

 

Siklós Város Önkormányzata szerződést kötött az ÁLHUBÁL Nonprofit Kft-vel a Siklós város közigazgatási területén keletkező állati melléktermékek, hulladékok begyűjtésére és tárolására.

A szerződés értelmében a Vállalkozó a siklósiak elhullott állatait begyűjti, majd az ártalmatlanítóba szállítja.

Azok, akiknek elpusztult a háziállata, az ingyenesen hívható 06-80-204-963 telefonszámon tehetnek bejelentést a cég felé, akik 12 órán belül begyűjtik az elhullott állatot, addig a bejelentő feladata az állati hulladék elkülönítése. A telefonszámon 24 órás diszpécserszolgálat fogadja a hívásokat.

A szolgáltatás a siklósi lakosok számára jelenleg DÍJMENTES, a szállítással kapcsolatos költségeket az Önkormányzat állja.

Kérjük, hogy amennyiben közterületen találnak elütött, elhullott állatot, azt ne a zöld számon, hanem az önkormányzat Városüzemeltetési Csoportjánál jelentsék be a 72/579-540, 72/579-541 vagy 72/579-543-as számok valamelyikén.

Fontos kiemelni, hogy ez a szolgáltatás NEM VONATKOZIK az állattartó telepekre (őstermelők, kisgazdaságok, nagyüzemek), húsboltokra, vadásztársaságokra és egyéb szervezetekre, akik állatok feldolgozásával foglalkoznak, nekik egyedi szerződéssel kell rendelkezniük valamely begyűjtő céggel, ezt a szakmai szervezetek rendszeresen ellenőrizni fogják.

A szerződés megkötése azt is jelenti, hogy az Önkormányzat a szakmai szervekkel és a rendőrséggel együttműködve fokozottan fogja ellenőrizni az illegális hulladékok kihelyezését és a rendeletekben biztosított kereteken belül pénzbírsággal fogja súlytani a szabálytalankodókat.

Azokban az esetekben, amikor szükségessé válik, rendőrségi feljelentést tesz az Önkormányzat.

Kérjük, hogy vegyék igénybe ezt az új szolgáltatást, hogy ezáltal megszűnhessenek az illegális hulladék kihelyezések!

 

Segítő együttműködésüket előre is köszönjük!

 

Városüzemeltetési Csoport