/
/
ma Gertrúd névnap van
2018. Március 17
3°C / 7°C
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

Siklósiak, figyelem: a belvárosi piac vasárnap is nyitva tart

Régóta nem látott üresség ült Siklós utcáira az elmúlt vasárnap: alig néhányan lézengtek a belvárosban, a megszokott délelőtti jövés-menés elmaradt. Ki megszokásból, ki kényszerből intézi (intézte eddig) a heti nagybevásárlást vasárnaponként.

Nem feltétlenül kell azonban búcsút mondani ennek a szokásnak. Ebben nyújt segítséget a helyi önkormányzat a piac és vásárcsarnok szolgáltatásaival – a vasárnapi napokon is reggel hattól délig. A csarnok előtt és azon belül árusítóasztalok igénybevételére van lehetőség kistermelőknek és más árusítóknak, akár alkalmilag, akár hosszabb távon is – tudtuk meg a városüzemeltetési osztályon.

Az épület belső traktusában tíz üzlet bérletére is lehetőség van, már 10 000 Ft + ÁFA havidíjért, ami példátlanul alacsony a régió más, hasonló infrastrukturális felszereltségű létesítményeiben.

A városüzemeltetési osztályon azt is megtudhattuk , hogy szívesen vállalják úgynevezett  „zsibvásárok”, bababörzék megszervezését is azért, hogy hasonló adás-vételi alkalmakért ne kelljen Pécsre utazniuk a siklósiaknak.

A piactér-nyújtotta lehetőségek kihasználása mellett szól a jó megközelíthetőség, a parkolási lehetőség is. Az adottságoknak köszönhetően potenciális vásárlóból egyébként már most sincs hiány, és  a számuk váratóan tovább emelkedik majd.

A piac és a vásárcsarnok üzleteinek, standjainak bérleti lehetőségeivel és egyéb ezzel kapcsolatos információkkal kapcsolatban bővebb felvilágosítást ad a siklósi városüzemeltetési osztály személyesen a városházán, illetőleg az 579-555-ös telefonszámon is.

Darvas Miklós – Fotó: Mészáros József
2015-03-25 14:20