/
/
ma Gusztáv névnap van
2018. Január 16
-4°C / -2°C
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A HORVÁT TEHETSÉG DÍJ (NAGRADA HRVATSKI TALENT) ELNYERÉSÉRE

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
a Horvát Tehetség Díj (Nagrada Hrvatski Talent)
elnyerésére

 

A Siklósi Horvát Önkormányzat – hagyományteremtő szándékkal – pályázatot hirdet a Horvát Tehetség Díj (Nagrada Hrvatski Talent) elnyerésére.

1. A díjra jelölhető: olyan jó tanulmányi eredménnyel és megfelelő horvát nyelvtudással rendelkező, közép vagy felsőoktatási intézményben tanuló siklósi diák, aki példaértékű tevékenységet végez a magyarországi horvát nemzetiségi közéletben, valamint kiemelkedő sikereket ért el a sport, az oktatás, a népművészet, a kultúra, vagy hagyományőrzés területén.

2. A díj átadása alkalmával a díjazott oklevelet és 100 ezer forint összegű készpénzt kap.

3. A díjazottak személyére javaslatot tehetnek:

- közintézmények;

- társadalmi szervezetek;

- magánszemélyek.

4. A javaslattétel módja:

A javaslatnak tartalmaznia kell magyar és horvát nyelven, minimum 3000 karakter terjedelemben a díj elnyerésére javasolt személy személyi adatait, elérhetőségeit, valamint az 1. pontban megjelölt területek vonatkozásában nyújtott kiemelkedő tevékenységük részletes leírását.

5. A javaslatok eljuttathatóak személyesen vagy postai úton a Siklósi Horvát Önkormányzat székhelyére (7800 Siklós, Kossuth tér 1.), illetve megküldhetőek a nemzetiségi önkormányzat e-mail címére (hrsamoupravasiklos@gmail.com) 2017. december 15. napjáig.

6. A díj odaítéléséről a nemzetiségi önkormányzat képviselő-testülete az átadás időpontját megelőző ülésen meghozott határozattal dönt. A díjat a nemzetiségi önkormányzat elnöke adja át 2017. december 18. napján a 17.00 órakor kezdődő Horvát karácsonyi koncert keretében. 

Helyszín: Örsi Ferenc Művelődési Központ (Siklós 7800 Kossuth tér 15) 

7. A díjazottakat a Siklósi Horvát Önkormányzat telefonon, illetve e-mail üzenetben értesíti.

8. A díj odaítélésének részletes feltételeiről és szabályairól a Siklósi Horvát Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzata tartalmazza, amelybe az érdekeltek a nemzetiségi önkormányzat székhelyén (7800 Siklós, Kossuth tér 1.) tekinthetnek bele hivatali időben.

9. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet:

hrsamoupravasiklos@gmail.com