/
/
ma Gerzson névnap van
2018. Február 22
-3°C / 2°C
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

Mély levegő: az állam megtéríti Siklós 173 milliós kárát

Legkésőbb 10 napon belül az önkormányzatok számláján lehet az a pénz, amit a kormány múlt szerdán hagyott jóvá azon települések számára, amelyek a DRB Bankcsoportnál vezették számlájukat, és ezért forrásuk ragadt benn a négy bank valamelyikénél - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára.

A március eleji állami gyorssegélyt követően alakult meg az a munkacsoport, amelynek javaslata alapján 84 önkormányzat azonnali, vissza nem térítendő támogatást kapjon, 1,92 milliárd forint értékben.

A vissza nem térítendő támogatást a DRB-felszámolás napján fennálló számlaegyenleggel megegyezően állapították meg.

A támogatásban nem részesülhetnek  azonban az önkormányzati társulások, amelyekkel kapcsolatban elképzelhető egy harmadik kormánydöntés is - mondta Tállai András, hozzátéve: a segéllyel visszaállítható a brókerbotrány előtti helyzet az önkormányzatoknál.

Az önkormányzati társulások 584 millió forinttal érintettek a csődben - ide tartozik a siklósi mikrotérségi társulás is.

Azon önkormányzatokkal kapcsolatban, amelyek a Quaestor miatt kerültek nehéz helyzetbe, Tállai András szerint más a helyzet. Mint közölte, másképp gondolkodnak azokról a forrásokról, amelyek egy bankszámlán vannak és a működést biztosítják, mint amelyeket befektetésként helyeznek el annak érdekében, hogy hozamot termeljen.

mné
2015-04-13 15:50