/
/
ma Eleonóra névnap van
2018. Február 21
-1°C / 2°C
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

Máriagyűdi Közösségi Ház

 

 

 

 

 

 

 

 

Beszélgetős szerda

Kéthetente szerdánként beszélgetős estet tartunk.
Az est házigazdája: Hevér Irén lesz.
A kötetlen diskurzusra mindenkit szeretettel várunk március 11-én, 18.00-tól!

 

Máriagyűdi Bazilika márciusi programjai

Nagyböjt péntekjein 16.15-től keresztutat végzünk, azt követően a szentmisében és a Szent Kereszt-ereklye köszöntésére kerül sor. A szokott feltételek mellett teljes búcsú nyerhető.

Március 13-án pénteken 20.00-kor bekapcsolódunk a Mária Rádió kiáltás című műsor imaperceibe.

Március 20-22. k. nagyböjti lelkigyakorlat lesz a Domus Mariae házban, melyet fr. Ocsovai Grácián OFM zalaegerszegi plébános, házfőnök tart. Jelentkezni március 15-ig lehet a honlapról letölthető jelentkezési lap visszaküldésével.

Március 22-én Urunk Születésének hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony-búcsút ünneplünk. Szentmisék 08.00 és 10.00-kor kezdődnek.

Március 25-én Urunk Születésének hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepén 17.00-kor mondunk szentmisét.

Március 27-én, a régi hagyomány szerint Fájdalmas Anya péntekén a keresztutat kint végezzük a Kálvárián 15.00 órakor. A szentmise közvetlen keresztút után lesz a Bazilikában.

Március 29-én Virágvasárnap, az Úr Szenvedésének Vasárnapja. Szentmisét mondunk 08.00-kor, az ünnepi szentmisét barkaszenteléssel és körmenettel 10.00-kor kezdjük. A szentmisében elénekeljük a virágvasárnapi passiót. 15.00-kor a máriagyűdi egyházközség és barátaik élő passiójátékában gyönyörködhetünk, megcsodálva a korabeli ruhákban fellépő, több mint 60 amatőr színjátszó előadását.

Április 2-án nagycsütörtökön reggel 08.00-kor sötét zsolozsmát imádkozunk. Az Utolsó Vacsora emlékmiséje 18.00-kor kezdődik, majd 19.00 közös vacsorára hívjuk a jelenlévőket, ahol megkínáljuk egymást egy kis hazaival, 19.30-kor virrasztás lesz az Olajfák hegyén imádkozó Krisztussal.

Április 3-án nagypénteken reggel 08.00-kor sötét zsolozsmát imádkozunk. A nagypénteki szertartás 15.00-kor keresztúttal kezdődik, ehhez közvetlenül kapcsolódik Jézus Szenvedésének Ünnepe az énekelt nagypénteki passióval, a nagy könyörgéssel a világért, a hódolattal a Szent Kereszt előtt és az áldoztatással. Ezen a napon szigorú böjt van.

Április 4-án nagyszombaton reggel 08.00-kor sötét zsolozsmát imádkozunk. A vigília-szertartás 19.00-kor tűzszenteléssel veszi kezdetét, majd a húsvéti örömének köszönti a húsvéti gyertyában Krisztust, a Fényt, a teljes virrasztó olvasmányrendet követi a keresztvíz megáldása, az ünnepi szentmise, végül a feltámadási körmenet.

Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a szentmisék ünnepi rend szerint 08.00 és 10.00 órakor kezdődnek. Húsvéthétfőn a nagymise után a kisgyermekeket és családjukat várjuk közös játékra.