/
/
ma Gerzson névnap van
2018. Február 22
-3°C / 2°C
a honlap akadálymentes változata
KERESÉS
az oldalon

180 millióval kártalanítja az állam Siklóst

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent információk szerint a hivatalos végösszeg 180 millió 43 ezer forint. Ezzel Siklós teljes, DRB-csőd okozta kára megtérül.

A közeli napokban a kormány 1,92 milliárd forint elkülönítéséről döntött a DRB-s számlával rendelkező önkormányzatok támogatására.

A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelentek szerint a településenként megállapított pénzt automatikusan, pályázat és kérelem benyújtása nélkül kaphatják meg az önkormányzatok, amelyek a későbbiek során esetleg más úton megtérülő DRB-s követelésüket kötelesek visszafizetni az államnak.

A kormány március 4-i határozatával már 67 önkormányzatot - köztük Siklóst - 244,7 millió forintos gyorssegélyben részesített annak érdekében, hogy a februári segélyeket, illetményeket, közfoglalkoztatotti béreket határidőre ki tudják fizetni. Ezt a támogatást az eredeti tervek szerint a településeknek vissza kellett volna fizetniük, a legújabb döntés szerint azonban levonásra kerül a mostani kifizetésekből.

Mint ismeretes, Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lgfeljebb tíz napon belül pénzhez juthatnak azok az önkormányzatok, amelyek a DRB-bankcsoportnál vezették számlájukat.

mné
2015-04-18 15:04